`Köy okulları yeniden açılsın`

Kapanan köy okullarında yeniden eğitimin başlaması için çalışma başlatan CHP Bursa eski Milletvekili Kemal Demirel, 110 ‘dan fazla fotoğraftan oluşan sergisiyle konuya dikkat çekecek. Türkiye`de gittiği 13 ilde uygulanan taşımalı sistem nedeniyle boşaltıl

`Köy okulları yeniden açılsın`
SEYİT GÜNDOĞAN
 
Kemal Demirel, Almira Otel’de düzenlediği basın toplantısında yaptığı çalışma hakkında bilgi verdi.
 
Türkiye’yi yönetenlerin taşımalı sistemi çok ciddi bir şekilde gözden geçirmesi gerektiğine dikkat çeken Demirel, “Oradaki çocuklar kendi köylerinde okumak istiyorlar. Kapanan köy okulları tekrar eğitim öğretime açılarak kendi köylerine hizmet vermeye başlamalı. Aynı zamanda o köylere öğretmenler atanmalı. Yüz binlerce öğretmen atanmayı bekliyor. Taşımalı sistem nedeniyle okumak için başka köylere giden çocuklar, gittikleri köylerde dışlanıyor. Sabahları daha erken kalkmak zorunda kalıyor ve uykularını alamıyorlar. Servisi kaçırınca da başka servis olmadığı için de o gün okula gidemiyorlar. Bununla birlikte taşımalı sistem nedeniyle yaşanan kazalarda bugüne kadar 62 öğrenci hayatını kaybetti” diye konuşuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X