Köylerine elektrik gelmesine vesile olan Demirel’i unutmadılar

1969’da ki Başbakanlığı döneminde köylerine elektrik gelmesine vesile olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i unutmayan Kastamonu’nun Koru köyü halkı, “fötr” şapkasını hatıra olarak saklıyor.

Köylerine elektrik gelmesine vesile olan Demirel’i unutmadılar

Koru köyü muhtarı Muammer Yapıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demirel’in başbakanlığı döneminde çeşitli vesilelerle Kastamonu’ya geldiğini, 1969’da geldiğinde ise köylerini elektriğe kavuşturdu ve trafosunun açılışını yaptığını söyledi.

Çeşitli vesilelerle Demirel’i yakında görme şansı yakaladığını ve kendisinden “fötr” şapkasını alma imkanı bulduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Bir ziyaretimizde Kastamonu’yu bütün ilçeleriyle sıraladı. Kastamonu’nun onda ayrı bir yeri vardı. Cumhurbaşkanımızdan ‘fötr’ şapkasını rica etmiştim. Aradan 10-15 geçtikten sonra kargoyla böyle bir ramazan günü, büyük bir kutu içerisinde geldi. Şapkayı evimde saklıyorum. Çok özel ve güzel günlerde giyeceğim”

“Dünyada da kendini kanıtlamış bir liderdi”

Yapıcıoğlu, Süleyman Demirel’in vefatından dolayı çok üzüldüğünü ifade etti.

Demirel’in farklı bir idareci olduğuna işaret eden Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

“Dünyada da kendini kanıtlamış bir liderdi. O günün şartlarında bu günü görebilirdi. Bize çok bilgi ve nasihatler de verdi. Siyaset adamıydı, önder bir liderdi. Dedelerimizin dönem arkadaşıydı, üzüntülüyüz. Türkiye’nin başı sağ olsun. Köy olarak kendisine çok şey borçluyuz. Onu asla köy halkı unutmayacak. Bu şapkayı gördükçe onu hatırlayacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X