Köylüleri öldürdüler

Kolombiya Başsavcılığı, iş vaadiyle kandırılan binlerce sivilin öldürülüp gerilla gibi gösterilmesi skandalıyla ilgili olarak 22 general hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Köylüleri öldürdüler

Askerlere öldürdükleri gerilla sayısına göre terfi ve ödül verildiğinin belinlendiğini ifade eden  Başsavcı Eduardo Montealegre, soruşturma kapsamında generallerin skandaldaki rollerini araştırdıklarını söyledi.  

Başsavcı, skandala beş bin askerin adının karıştığını kaydetti. Skandal, 2008’de başkent Bogota’nın yoksul mahallelerinden bir grup gencin iş vaadiyle Norte de Santander kentine götürülüp öldürülmesi üzerine ortaya çıkmıştı. Bu kişilerin daha sonra gerilla üniforması giydirilerek çatışmada öldürülmüş gibi gösterildikleri anlaşılmıştı.  Daha sonra, binlerce kişinin daha bu şekilde öldürüldüğü belirlenmişti. Bazı bölgelerde, askerlerin tüm evsizleri toplayıp öldürdüğü belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X