Köylüye ek gelir kaynağı

Yenişehir’de 4 ayrı köyde dikimi gerçekleştirilen toplam 18 bin gelir getirici fidan dikimi gerçekleştirildi. Ceviz, fıstık ve badem ağaçlarının meyve vermeye başlamasıyla bölge sakinlerine eşit sayıda paylaştırılması hedefleniyor.

Köylüye ek gelir kaynağı

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Orman İşletme Şefliği tarafından bu yıl 4 ayrı köyde toplam 18 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Bu çalışmayla yeni ağaçlık alanlar oluşturulurken, bölge halkına da ek gelir sağlanması amaçlanıyor.

Yenişehir Orman İşletme Şefi Bünyamin Arslan, ‘Eğerce Köyü’nde 3 bin adet badem, 2 bin adet ceviz, 5 bin adet fıstıkçamı, Subaşı Köyü’nde 2 bin 500 adet badem, 500 adet ıhlamur, Menteşe Köyü’nde 2 bin adet ceviz, bin adet ıhlamur, Demirboğa Köyü’nde bin adet ıhlamur, bin adet de ceviz ağaçlandırmasını tamamladık’ dedi.

EŞİT DAĞITILACAK…

Ceviz, fıstıkçamı ve bademlerin gelirinin köylünün olacağını belirten Arslan, fidanların 5 yıllık bakımının Şeflik tarafından yapılacağını ifade etti. Arslan, ‘Bu projenin gelir getirici yönü de bulunuyor. Ceviz, fıstık ve badem fidanlarını, 4-5 yıl sonra meyve vermeye başladıklarında bu köylerde yaşayanlara devredeceğiz. Her haneye eşit sayıda bu badem ağaçlarını paylaştıracağız. Her haneye 30 ile 50 arasında değişen badem ağacı düşeceğini hesaplıyoruz’ dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X