Kozağacı kasa boşalttı

Bursa’nın kiraz bahçesi Keles Kozağacı Vadisi’nde bulunan Davutlar, Denizler, Durak, Harman, Demirci ve Issızören’deki üreticiler, bir günlük grev kararı alarak kirazı dalında bıraktı. Tüccarların fiyat düşürmesine tepki gösteren kiraz üreticileri, düşük

Kozağacı kasa boşalttı

RABİA DENİZ

Bursa’daki kiraz üretiminin yüzde 80’inin yapıldığı Keles Kozağacı Vadisi’ndeki kiraz üreticileri bir günlük grev yaptı.Geçtiğimiz yıllarda yüksek fiyatlarla ihraç edilen dağ kirazı bu sene çiftçiyi üzdü. Keles’te kirazın kilosu bir günde 7 liradan 3 liraya düşünce çiftçiler kirazı dalında bıraktı.  Tüccarların fiyat düşürmesine tepki gösteren kiraz üreticileri, topladıkları ürünü kasalarla yere dökerek, düşük fiyatları protesto etti. 

ÜRETİCİDE 3, PAZARDA 10 LİRA

Çiftçinin mağdur olduğunu belirten Keles Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Irgın, “Tüccarlar, İstanbul’da satamadıkları için fiyatı düşürdüklerini söylüyor. Geçen sene 5 liradan aşağı düşmemişti. Tüccarlar fiyat konusunda birbirleriyle anlaşıyorlar ve aradaki farkı kendileri ödüyorlar. Üreticiden 3 liraya aldıkları kirazı İstanbul’da 10-15 liraya satıyorlar. Zaten yüzde 80 rekolte kaybı var. Bölgemizde 100 bin ağaç, 4 bine yakın üretici var. Devletimizden destek bekliyoruz. Biz mallarımızı satmak istiyoruz” diye konuştu. 

ÜRETİCİDEN ÇAĞRI VAR 

Fiyatın tüccarlar tarafından bir gecede 7 liradan 3 liraya düşürdüğünü belirten üreticiler, “Saat başı fiyat değişiyor. Bir sene emek veriyoruz. Yazıklar olsun” diyerek, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Tarım A.Ş’ye çağrıda bulundu: Bizi bunların eline bırakmayın, kirazımızı siz alın!

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X