Kozağacı köylüleri direniyor

Keles Kozağacı Vadisi’ne termik santral kurulması için yeniden ÇED sürecinin başlatılması üzerine bölge halkı ayaklandı.

Kozağacı köylüleri direniyor

SEYİT GÜNDOĞAN  

Kozağacı köylüleri; 8 Nisan’da Ankara’da yapılacak olan İnceleme Denetleme Kurulu toplantısında değerlendirilmek üzere topladıkları bine yakın imzanın bulunduğu dilekçeyi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim ettiler.

PROJE 23 KÖYÜ ORTADAN KALDIRIR

Köylüler adına açıklama yapan Doğa-Der Bursa Şube Başkanı Murat Demir, 2005 yılından bu yana devam eden bir termik santral sürecinin Keles Kozağacı Vadisi’ndeki 23 köyü ortadan kaldıracak bir proje olduğunu belirterek, bu sürecin tekrar başlatılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Demir, bölgeye termik santral kurmak isteyen firmanın, yaklaşık 3 yıl önce yapmak istediği bilgilendirme toplantısına köylünün izin vermediğini ve sürecin tıkandığını hatırlattı.

GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Firmanın ÇED sürecini devamlı uzatarak bugüne kadar getirdiğini anımsatan Demir, “Süreç bizim için tekrar başladı. 2006’da ve 2012’de bu süreci nasıl engellediysek bundan sonra Kelesliler olarak, sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşam hakkını savunan yurttaşlar olarak, bin yıldır o köylerde yaşayan insanların bin yıl daha yaşamaları için bu sürece engel olmaya çalışacağız” dedi. 

Kozağacı Bölgesi Köy Dernekleri Başkanı Cemal Çakır da, bölge halkı olarak bu sürecin önüne geçmek için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını ifade ederek,”Topraklarımızın, meyvelerimizin yaşamasını istiyoruz. Bölgeye termik santral istemiyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X