KPSS’de yeni torpil iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, AK Parti döneminde hukuksuz olarak yapıldığını savunduğu atamalarla ilgili belgeleri kamuoyu ile paylaştı.

KPSS’de yeni torpil iddiası

Basın toplantısı düzenleyen Koç’un verdiği bilgiye göre, Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) girmeden devlet memurluğuna atanan bazı Ak Parti yöneticileri ve Kabine üyelerinin yakınları şöyle:

*Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kuzeni Mehmet Şenbabaoğlu sınavsız olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na Bakanlık Müşaviri olarak atandı.

*Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin ablasının torunu Gülsün Özdemir, Temmuz 2012’de Denizli Valiliği’nde özel kalem müdürü yapılarak açıktan memur olması sağlandı. Zeybekçi’nin yeğeni Ümit Hamal, Denizli Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürü olarak atanıp sınavsız ve açıktan memur olması sağlandı.

*Kadın ve Aile Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın sınıf arkadaşı Hatun Özkümüş, 4 yıl önce emekli oldu. İslam’ın Bakan olmasının ardından sanki devlette memur kalmamış gibi, emeklilikten sonra yeniden görev verilerek, Bakanlıkta daire başkanı yapıldı.

ÇİÇEK’İN YEĞENLERİ

*AK Partili TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in yeğeni Mustafa Çiçek, TÜRKSAT’ta direktör yapıldı. Yeğeninin eşi Yıldız Çiçek de TOKİ’de uzman olarak göreve başlatıldı. Cemil Çiçek’in diğer yeğeni Çiğdem Çiçek ise MEB’de öğretmenken TRT’ye uzman olarak geçiş yaptı.

*Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın eniştesi Muzaffer Çakar, Bingöl Üniversitesi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

*Gümrük Bakanı Nurettin Canikli’nin bacanağı Orhan Öğe, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na Müsteşar Yardımcısı olarak atandı.

*Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in kardeşi Ramazan Çelik, öğretmen olarak çalışmakta iken Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na müşavir yapıldı.

*Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in yeğeni Ali Fuat Eker, Müşavir kadrosuyla Tarım İl Müdürlüğü’nde görevlendirildi.

*Eski Milli Savunma Bakanı ve şimdiki İzmir Milletvekili Mehmet Vecdi Gönül’ün oğlu İbrahim Ömer Gönül, Sermaye Piyasası Kurulu’na müşavir olarak atandı.

AK Partili eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın eniştesi Mücahit Demirtaş (lise mezunu), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müsteşar yardımcısı olarak atandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X