Kral çıkarmakta üstüne yok

Şota, Fatih Tekke, Burak Yılmaz’dan sonra Jose Fernandao da Şenol Güneş’le birlikte tacı taktı.

Kral çıkarmakta üstüne yok

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in ayrı dönemlerde ortaya çıkardığı gol kralları son yıllara damgasını vurdu. Güneş, Trabzonspor’da üç, Bursaspor’da ise bir gol kralı çıkartarak farkını ortaya koydu. 1995-96 sezonunda Gürcü oyuncu Shota Arveladze 25 golle, 2004-2005 sezonunda ise Fatih Tekke 31 golle krallığı elde ederken, 2011-2012 sezonunda Burak Yılmaz 33 golle krallığı Şenol Güneş döneminde elde etmişti.

EN VERİMLİ DÖNEMLERİ

Güneş, bu sezon görev aldığı Bursaspor’da ilk yılında bir gol kralı daha çıkardı. Yeşil-beyazlı ekibin golcü oyuncusu Fernandao attığı 22 golle 2014-2015 sezonu gol kralı olarak tarihe geçti. Şenol Hoca, Fernandao’nun gol kralı olmasıyla birlikte görev yaptığı dönemlerde dördüncü gol kralını çıkarmış oldu. Volkan Şen, Felipe Josue, Cedric Bakambu da Şenol Güneş’le birlikte 2014-2015 sezonunda kariyerlerinin en verimli dönemini yaşadılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X