Kraliçe Elizabeth’den Çin gafı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in ekim ayındaki Londra ziyaretinde Çinli yetkililerin davranışlarını “çok kaba” diye nitelendirirken görüntülendi.

Kraliçe Elizabeth’den Çin gafı

Buckingham Sarayı’nda dün verilen resepsiyonda kraliyetin resmi kamerasına yansıyan görüntülerde Elizabeth, Şi’nin ziyaretinde güvenlik önlemlerinden sorumlu Londra polis şefiyle tanıştırılıyor. 

 

Polis şefi Lucy D’Orsi, Çin heyetinin ziyaretinin kendisi için “epey zorlu geçtiğini” söyleyince, Elizabeth’in “Evet, biliyorum.” diyor.

 

D’Orsi Çinli yetkililerin kendisine ve İngiltere’nin Pekin Büyükelçisi Barbara Woodward’a bir noktada ziyareti erken bitirme ve ülkeden ayrılma tehdidinde bulunduğunu anlatıyor. Bunun üzerine Kraliçe’nin “Büyükelçiye karşı çok kabaydılar.” dediği duyuluyor.

 

Şi’nin geçen ekim ayında İngiltere’ye düzenlediği resmi ziyarette iki ülke arasında değeri 40 milyar doları bulan anlaşmalar imzalanmıştı.

Çin’den İngiltere’ye devlet başkanı düzeyinde 10 yıldan bu yana ilk resmi ziyareti gerçekleştiren Şi, Buckingham Sarayı’nda ağırlanmıştı.

 

Dört gün süren ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin “altın çağ” yaşadığı şeklinde yorumlanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X