Kraliyet muhafız alayı için terör alarmı

İngiltere’de olası terör tehdidi nedeniyle kraliyet sarayları ya da binaları önünde nöbet tutan muhafız alayı askerlerinin güvenliklerinin sağlanması için yeni önlemler alındı.

Kraliyet muhafız alayı için terör alarmı

Buna göre, askerlerin sarayların avlularının daha gerilerine konuşlandırılmaları, parmaklıkların arkasında nöbet tutmalarına ya da yanlarında terörle mücadele polisleri durmasına karar verildi. Muhafız askerlerinin kaçırılmasından ya da öldürülmesinden endişe edildiğini aktaran gazeteler, kraliyete ait St James’s Sarayı ve Clarence House’da askerlerin demir parmaklıkların arkasında nöbet tutmaya başladıkları, halka açık olan turistik yerlerde ise silahlı terörle mücadele polislerinin askerlerin yanına konuşlandırıldığı bildirildi.

Önlemlerin, Kraliçe’nin resmi konutu Buckingham Sarayı’ndaki asker değişimi törenlerine etkilemeyeceği, bu askerlerin zaten parmaklıkların arkasında, güvenli alanda nöbet tuttukları belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X