‘Kredi desteklerİ domino etkisi yaratacak’

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkara verilecek kredi desteklerinin piyasayı olumlu etkileyeceğini, bu durumun domino etkisi yaratacağını belirtti.

‘Kredi desteklerİ domino etkisi yaratacak’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, hükümetin esnaf ve sanatkarlara yönelik vaatlerini teker teker hayata geçirmesinin camiada sevinçle karşılandığını kaydederek, “30 bin liraya kadar faizsiz kredi esnaf ve sanatkarlarımıza cansuyu, işlerini çevirebilmeleri için yeni bir kaynak olacak. 100 bin liraya kadar genç girişimcilere verilecek destek yatırımcımızı çoğaltacak, işsizliğin azalmasını sağlayacak, piyasalarda pozitif etki yaratacaktır” ifadelerini kullandı.

Faizsiz kredi desteğinin esnaf ve sanatkar için son derece önemli olduğuna işaret eden Palandöken, “Esnaf sanatkarlarımız çok büyük sermaye ile çalışmadığından yüzde 50 indirimli veya faizsiz kredi desteği esnaf açısından önemli bir kaynaktır. Kaybolmaya yüz tutmuş meslek kollarında faaliyet gösteren ve vergiden muaf belgesi olan esnaf ve sanatkarımızın 2016 yılında kullanacakları kredilere ve geçmişten gelen 2016’ya sarkan kredilerine sıfır faiz uygulanacak. Bu zanaatkarlarımız evlerinin rızkını kazanırken aynı zamanda geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan el emeğinin geleceğe taşınmasına katkı sağlamış oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, esnaf ve sanatkara verilecek kredi desteklerinin piyasayı olumlu etkileyeceğinin altını çizerek, bunun domino etkisi oluşturacağını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X