Kredi kartı borcu yüzünden eşini bıçakladı

Bursa’da, kredi kartı borcu yüzünden tartıştığı 15 yıllık eşi Serpil Can’ı (46), bıçakla yaralayan Levent Can (49), 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kredi kartı borcu yüzünden eşini bıçakladı

Hamitler Mahallesi’nde geçen yılın Kasım ayında meydana gelen olayda, Serpil Can ile eve gelen kredi kartı ekstresindeki yüksek borç nedeniyle inşaat işçisi eşi Levent Can arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasırda Levent Can, eşi Serpil Can’ı mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile ağır yaraladı. Olay sonrası Serpil Can hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, Levent Can, polis tarafından gözaltına alındı. İnşaat işçisi çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DURUŞMADA TUTUKLANDI

Eşini ekmek bıçağı ile yaralayan Levent Can, hakkında ‘Yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemi ile 4’ünücü Ağır Ceza Mahkemesi’nce dava açıldı. Yapılan ilk duruşmaya katılan Levent Can, olay günü iş kazası geçirdiğini ve hastaneden eve gelirken mahallesinde bir çay ocağında oturduğunu anlatarak, “Eşim oraya geldi. Yakamdan tutarak, ‘Eve gel şerefsiz’ dedi. Eve geldiğimde aynı hakaretleri sürdürüp, bıçakla üzerime geldi. ‘Al beni götür dışarıda sat, benim her tarafım para, beni satabilirsin’ demesi üzerine çılgına döndüm. Elinden bıçağı almamı ve kendisine saplamamı hatırlamıyorum” dedi. Sanık Can duruşma sonunda tutuklandı.

Tutuklu Sanık Levent Can’ın yargılanmasına bugün devam edildi. Duruşmaya davacı olarak katılan Serpil Can, olay günü eve gelen ve yüksek miktarda olan kredi kartı harcamalarının nedenini eşine sorduğunu belirten Serpil Can, “Babam rahatsız olduğundan anneme gitmiştim. Eve dönerken çay ocağında eşimi otururken gördüm. İş kazası geçirerek hastaneye gittiğini biliyordum. Yanıma çağırdım., ‘Eve git ben geliyorum’ dedi. Eve geldiğinde hakaret etmeye başladı. Ben de bu sırada kredi kartı ekstrelerini sordum. Kavga etmeye başladık. Mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile üzerime saldırdı. Beni göğsümden yaraladı” diye konuştu. Sanık Levent Can son sözünde pişman olduğunu belirtti. 

Mahkeme heyeti toplanan delillere göre, suçunu sabit bulduğu Levent Can’ı, ‘Yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X