Kredi kartlarına çok fazla yüklenmeyin

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartı kullanımıyla borçlu sayısının da arttığını işaret ederek, ”Kredi kartlarına çok fazla yüklenilmemeli” dedi.

Kredi kartlarına çok fazla yüklenmeyin

Palandöken, yazılı açıklamasında, kredi kartı borcu bulunan sayısının arttığına dikkati çekerek, vatandaşları ihtiyaçlarından fazla alışveriş yapmamaları konusunda uyardı. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezinin 2017 Mayıs raporuna göre bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısının geçen yılın ilk beş ayına göre arttığını belirten Palandöken, ”Kredi kartı borçları ev içindeki huzuru da kaçırır. Borcu kapatmak isteyen vatandaş yüksek faizli ihtiyaç kredilerine başvuruyor. Borçlar peş peşe birikiyor. Kredi kartlarına çok fazla yüklenilmemeli. Alışverişler imkan varsa nakit ödeme ile yapılmalı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X