Kredi musluğu açılacak yatırım kolaylaşacak

Alınan tedbirleri birkaç gün içerisinde açıklayacaklarını belirten Başbakan Binali Yıldırım, ”2018 yılı için konuşulanları, dedikoduları ortadan kaldıracağız.

Kredi musluğu açılacak yatırım kolaylaşacak

Başbakan Binali Yıldırım, ”Stratejik yatırım türünden 128 milyar liralık yeni yatırım teşvikini onayladık. Bunu kamuoyuyla önümüzdeki günlerde paylaşacağız. İkincisi bankaların, piyasaları rahatlatmak ve krediye erişimi kolaylaştırmakla ilgili aldıkları tedbirler var, bunu da paylaşacağız” dedi. 

Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2017-2018 Reformu Tanıtım Programı’nda, taş üstüne taş koyan herkesin başlarının üzerinde yeri olduğunu söyledi.

Ülkeye daha çok küresel sermaye çekmek, Türk yatırımcıları da daha çok cesaretlendirmek gerektiğini belirten Yıldırım, bunun için yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarının bir başlangıç olduğunu bildirdi.

Türkiye ekonomisi üzerinde toplanmaya çalışılan kara bulutları, millet ve iş dünyasıyla beraber dağıttıklarını belirten Yıldırım, 2017’de de aynı şeylerin söylendiğini aktardı.

128 MİLYAR LİRALIK TEŞVİKE ONAY

Küresel yatırımcıların sık sık ziyaretlerine geldiğini ve Türkiye’ye duydukları güveni vurguladıklarını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti: ”Aynı şekilde ülkenin dört bir yanında her düzeyde ciddi bir seferberlik yaşandığını görüyoruz.

Birkaç güne kadar açıklayacağız. Stratejik yatırım türünden 128 milyar liralık yeni yatırım teşvikini onayladık. Bunu kamuoyuyla önümüzdeki günlerde paylaşacağız. İkincisi bankaların, piyasaları rahatlatmak ve krediye erişimi kolaylaştırmakla ilgili aldıkları tedbirler var, bunu da paylaşacağız.

Ayrıca yatırımın, ihracatın, istihdamın daha da artırılması ve enflasyonla mücadelenin ana hatlarını içeren tedbirlerimizi de birkaç gün içerisinde milletimizle paylaşacağız. Bugün yarın son şeklini vereceğiz ve böylece 2018 yılı için konuşulanları, dedikoduları, söylenen ileri geri lafları ortadan kaldıracağız. Son hızla yatırıma devam diyeceğiz.”

KAPSAMLI EYLEM PLANI YOLDA

Özel sektörle iş birliği halinde hazırlanan düzenlemelerdeki ana amacın yatırımcıların işini kolaylaştırmak ve böylece ülkeyi yatırım yapılabilir cazip bir ülke haline getirmek olduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, ”Şimdi bunlarla ilgili aslında önümüzdeki birkaç gün içerisinde daha önce de duyurduğumuz gibi 2018 yılını kapsayan ekonomiyle ilgili, 2017’de yaptığımız gibi, kapsamlı bir eylem planını hazırladık ve kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

MESAİ BİTTİ DÖNEMİ SONA ERİYOR

-Yatırım ortamının iyileştirmesi yasası yürürlüğe girdi, şimdi hazırlıkları devam eden 67 maddelik bir paket daha var; onu da yakında TBMM’ye sunacağız.

-Şirket kurmak için illerde ilçelerde ticaret sicil müdürlüklerine gidilecek. 2 bin 250 liraya kuruluyordu şirketler, bundan sonra 650 liraya kurulacak.

-Bürokrasi tuş oluyor. Tuşa basacaksınız işinizi yapacaksınız. Vatandaş ile devlet arasında her türlü iş bundan sonra e-devlet üzerinden yapılacak.

-Şirket tasfiye yerine ticari hayatını sürdürmeyi esas alan bir anlayışla alacaklı haklarının da korunmasıyla yeni bir statüye geçsin istedik.

-Öldürmek değil yaşatmak esas olmalı. Şirketin batık hale gelmeden sıkıntı ortaya çıkar çıkmaz kurtarma anlaşmasına girebilmesine imkan sağlıyoruz.

-Düzenlemeyle ekonominin lokomotif sektörü olan inşaat rahatlamış olacak.

İnşaat izni için gereken evrak sayısı 18’di. Bunu rakamı 6’ya indiriyoruz.

-Yapı kullanma belgesi ve elektrik bağlama işlemini kolaylaştırıyoruz. Bütün belediyeleri, dijital ortamda buluşturarak zaman ve kaynak israfını önlüyoruz.

-Gümrüklerde 24 saat esaslı çalışma düzeninin getiriyoruz. ‘Mesai bitti, kapılar kapandı’ dönemi kalkıyor. Paraysa para, ne lazımsa bunu vereceğiz. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X