Kredi Yurtlar Kurumu’nun sorunları masaya yatırıldı

Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 Nolu Şubesi, aylık il divan toplantısında Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK) yaşanan sorunları masaya yatırdı.

Kredi Yurtlar Kurumu’nun sorunları masaya yatırıldı

Kredi Yurtlar Kurumu, Bursa Teknik ve Uludağ Üniversitelerinin sendikalarının ana damarı olduğunu ifade eden Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 Nolu Şubesi Başkanı İlyas Kaya, toplantıda dile getirilen KYK’daki kamu çalışanlarının sıkıntılarını kamuoyuna paylaştı.

KYK Yönetmeliği’nin günümüz şartlarına uygun olmadığını hatırlatan Başkan İlyas Kaya, “1961’den bu yana yürürlükte olan yönetmelikle günümüzde KYK bünyesindeki eğitim ve aktivitelerin yapılmasına uygun değil. İdareciler, öğrenciye eğitim vermek için yalvarma noktasına geldiğini görüyoruz. Bu konuda haftada en az 3 gün sosyal faaliyetlere katılma zorunluluğu getirilmelidir. Bu ve benzeri konulardaki sıkıntıların giderilmesi amacıyla yönetmeliğin güncellenmesi şart” dedi.

BİMER’den gelen şikayetlerin süzgeçten geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kaya, “Pek çok sıkıntıyı gidermeye çalışan KYK’da görevli idareciler, bunların yanında bir yastık için bile şikayetlere cevap vermek zorunda kalıyor” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X