Kremlin çok sert

Moskova’nın düşürülen Rus uçağına ilişkin sert açıklamaları sürüyor. Kremlin, Türkiye’nin meydan okuduğunu ve hiç kimsenin hain bir şekilde Rus uçağını vuramayacağını belirtti.

Kremlin çok sert

Türkiye ile Rusya arasında savaş uçağı krizi karşılıklı suçlamalarla artarak devam ediyor. 

Moskova’dan dün Türkiye’ye yeni bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ‘Türkiye bize meydan okudu, hiç kimse hain bir şekilde Rus uçağını vuramaz’ dedi. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Peskov,  Su-24 uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesini ‘provokasyon’ olarak tanımladı. Peskov, ‘Bu tarz korkunç provokatif eylemler, ne NATO’nun ne Rusya’nın ne de Türkiye’nin çıkarına’ ifadelerini kullandı.

Peskov, birçok NATO ülkesinin Su-24 uçağı konusunda Türkiye ile dayanışma göstermediğine de dikkat çekti. ‘Türkiye, Su-24 uçağını düşürerek Rusya’ya eşi görülmemiş bir meydan okumada bulundu. Ortada işgal, ihlal yokken hiç kimse hain bir şekilde Rus uçağını kuyruğundan vuramaz’ diyen Peskov, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin bu gelişmeyle onarılması zor bir hasar gördüğünü kaydetti.

TÜRKİYE’DEN SEYAHAT UYARISI

Bu arada Türkiye Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlara acil seyahatler dışında Rusya’ya seyahat etmemelerini tavsiye etti. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türk vatandaşlarının Rusya’ya acil olmayan seyahatlerini ertelemelerinde yarar görüldüğü kaydedildi. Açıklamada, ”Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerde son dönemde yaşanan gelişmeler çerçevesinde,  24 Kasım 2015 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarının bu ülkeye seyahatlerinde ve anılan ülkede ikametlerinde bazı sıkıntılarla karşılaşıldığının görüldüğü’ belirtildi. Bu durum açıklığa kavuşturuluncaya kadar, vatandaşların Rusya’ya aciliyet ve önem arz etmeyen seyahatlerini ertelemelerinde yarar görüldüğü bildirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X