Kritik buluşma

CHP ile koalisyonda anlaşamayan AK Parti, bugün MHP’nin kapısını çalıyor. İddialara göre Davutoğlu, Bahçeli’ye üç teklif götürecek: Sınırlı süreli koalisyon, seçime endeksli azınlık hükümeti, mevcut hükümet desteklenerek ekimde erken seçim.

Kritik buluşma

AK Parti ile CHP arasında koalisyon defterinin kapanmasının ardından Başkent, bugün yapılacak Davutoğlu-Bahçeli görüşmesine odaklandı. TBMM’de, saat 14.00’te gerçekleşecek zirvede Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye üç mesaj ve üç teklifle gideceği öne sürüldü. Edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, 4 yıllık koalisyon olmasa da, Kemal Kılıçdaroğlu’na da ilettiği ‘sınırlı süreli koalisyon’ önerisini gündeme getirecek. 

Eğer Bahçeli bu fikre sıcak bakarsa, 23 Ağustos’a kalmadan gereken adım atılacak. Seçime endeksli bir azınlık hükümeti kurulması ve belli bir takvim içinde seçime gidilmesi de önerilerden diğeri. Bahçeli’nin daha önce sıcak bakmadığı bu öneriye, yeni tablo karşısında nasıl bir yanıt vereceği merak ediliyor. Kulislerde, bu ihtimalin de düşük olduğu belirtiliyor. Üçüncü olarak da seçim için 18 veya 25 Ekim önerisinde bulunulacak. Seçime, mevcut hükümetle gidilmesi öngörülüyor. 

HER SEÇENEK MASADA

Başbakan Davutoğlu, ister hükümet kurulsun ister seçim kararı alınsın, bu süreçlerin Meclis tarafından işletilmesini istiyor. Cumhurbaşkanı’nın kararıyla ‘seçim yenileme’ kararı alınması ve ‘seçim hükümeti’ kurulmasının, siyasetin rayında olmadığı görüntüsü oluşturacağını savunan Davutoğlu, bu hassasiyetini Bahçeli ile de paylaşacak. 

MHP lideri Bahçeli’nin, sürekli AK Parti’nin izlemesi gereken yolla ilgili değerlendirmeler yapması AK Partililerin tepkisine yol açmıştı. Davutoğlu’nun da, ‘Biz seçeneklere ve partilere kapımızı kapatmadan samimi bir istişare süreci yürüttük. MHP’nin de yapacakları konusundaki değerlendirmelerinizi bekliyoruz’ mesajı vereceği kaydediliyor.  

GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK

Başbakan Davutoğlu’nun, Devlet Bahçeli’ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili sözleri dolayısıyla da hassasiyeti ileteceği belirtiliyor. Davutoğlu’nun, ‘Saraya sırtını dönsün’ diyen Bahçeli’ye, ‘Uyum içinde çalışmayı sürdüreceğiz’ mesajını vereceği kaydediliyor. 

Bahçeli’ye tam yetki

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), hükümet kurma sürecinde AK Parti ile yapılacak görüşmelerde Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye tam yetki vermişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X