Kritik görevlerde bulunmuş

İzmir’deki gizli bilgi ve belge bulundurma davasında fişleme yapıp sahte delil üretilmesi suçuna karıştıkları gerekçesiyle hakkında yakalama kararı verilen muvazzaf asker Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu’nun geçmişte çok kritik görevlerde bulunduğu ortaya çı

Kritik görevlerde bulunmuş

Tümamiral Uğurlu’nun, 2011 yılında terfi alıp tuğamiral olduktan sonra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki tüm elektronik haberleşmeleri takip ve koordine eden, amiraller dahil personele tahsis edilen cep telefonlarından sorumlu olan kritik dairenin başkanlığını yürüttüğü belirtildi. Tümamiral Uğurlu’nun, bundan sonraki bir diğer önemli görevi ise tüm personelin atama, yer değiştirme ve bilgilerinden sorumlu personel başkanlığı oldu.

İzmir merkezli olarak yapılan ve kamuoyunda ‘Askeri Casusluk’ olarak bilinen gizli askeri bilgi ve belge bulundurma davasında, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 356 kişi yargılanıp beraat etmişti. Bu soruşturma süresince sahte delil üretildiği ve fişleme yapıldığı iddiasıyla yürütlen yargılanma ise sürüyor. 

19 GÖZALTI DAHA

Öte yandan, Manisa merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 19 zanlı gözaltına alındı. Manisa, Aydın, Erzurum, Ankara, Balıkesir, Denizli, Malatya, Van ve Amasya’daki eş zamanlı operasyonlarda 13’ü polis, 6’sı öğretmen 19 zanlı, ‘terör örgütüne üye olmak’ ve ‘terör örgütüne finans sağlamak’ suçlamalarıyla gözaltına alındı. Zanlılar arasında FETÖ’nün emniyet imamlarının da bulunduğu, teşkilattaki üyelere yönelik toplantılar organize ettikleri ileri sürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X