Kritik gözaltı!

Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürü olan, Abdullah Gül’e de bir dönem danışmanlık yapan eski büyükelçi Gürcan Balık gözaltına alındı.

Kritik gözaltı!

Ankara’daki FETÖ soruşturması kapsamında Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürü olan, 2010-2012 yılları arasında özel müşavirliğini yapan eski büyükelçi Gürcan Balık’ın gözaltına alındığı öğrenildi. Gürcan Balık’ın 2013’te Davutoğlu ile Fethullah Gülen’in görüşmesinde kilit rol oynadığı iddia edilmişti.

FETÖ darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında iki eski büyükelçi Tuncay Babalı ve Ali Fındık’ın önceki gün gözaltına alındıkları ortaya çıkmıştı. Türkiye’nin eski Kanada Büyükelçisi Babalı 17 Ağustos 2014’te, Türkiye’nin eski Kosta Rika Büyükelçisi Alı Fındık ise 11 Kasım 2015’te merkeze çekilmişti.

GÜL’ÜN DE DANIŞMANIYDI

Dün çok önemli bir gelişme daha yaşandı. Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürü olan, 2010-2012 yılları arasında özel müşavirliğini yapan eski büyükelçi Gürcan Balık’ın da gözaltına alındığı ortaya çıktı. 2013’ün Ağustos ayında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e danışman olan Balık daha önce uzun süre Davutoğlu’nun yanındaydı. Hem Dışişleri’nde özel kalem müdürlüğünü yapmış, 2010-2012 yılları arasında özel müşaviri olarak da çalışmıştı. 

İddialara göre 2013’te New York’ta BM Zirvesi’ne katılan dönemin Cumhurbaşkanı Gül’ün, dönemin Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Fetullah Gülen’i ziyaret etmesinden bir hafta sonra haberi olmuştu. Kendisine ziyareti haber veren kişinin Dış Politika danışmanı Gürcan Balık olduğu belirtilmişti. Gül’ün geç haber verilmesine çok kızdığı iddia edilmişti.

DIŞİŞLERİ İLE KESİLMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bürokraside başlayan tasfiyesi operasyon Dışişleri Bakanlığı’na da yansımıştı. 26 Temmuz’da 4 diplomatın bakanlıkla ilişiğinin kesildiği duyurulmuştu. Bu büyükelçiler arasında Gürcan Balık ve Tuncay Babalı da yer almıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X