Kritik havaalanı YPG’nin elinde

ABD destekli YPG ve Arap savaşçılardan oluşan koalisyon güçleri, Rakka kentinin 45 kilometre batısında bulunan Tabka Hava Üssü’nü DEAŞ’tan geri aldı. Üssün ele geçirilmesi ile terör örgütünün kalesi olan Rakka ile örgütün kontrolündeki diğer bölgelerle i

Kritik havaalanı YPG’nin elinde

PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ABD’nin öncülüğündeki koalisyonun hava desteğiyle Rakka’nın Tabka ilçesindeki askeri hava üssünü DEAŞ’ın elinden aldı.

SDG’nin sözcüsü Talal Sello hava üssüne ‘tamamen hakim’ olduklarını ve mayın tarama çalışmalarının sürdüğünü duyurduğu bildirildi. Hava üssünün elle geçirilmesi Arap ve Kürt birliklerinden oluşan ittifakın Rakka’yı batıya bağlayan karayolunun kontrol altına alıp kenti tamamen kuşatmasını sağlayacak.  Büyük stratejik öneme sahip Tabka Hava Üssü, 2014 yılının Ağustos ayından bu yana IŞİD’in kontrolünde bulunuyordu. 

SDG’nin bundan sonraki hedefini Suriye’nin en büyük hidrolik santralinin bulunduğu Tabka barajı oluşturuyor.

ABD 200 ASKER DAHA GÖNDERİYOR

Bu arada Fox News’e konuşan bir Pentagon yetkilisi, ABD’nin, DEAŞ’la  mücadele amacıyla Suriye veya Irak’ta kullanılmak üzere  82. Hava İndirme Tümeni’nden 200 kişiden oluşan iki bölüğün daha Ortadoğu’ya göndereceğini duyurdu. Yetkili söz konusu bölüklerin nereye gideceğinin henüz netleşmediği ve son kararı DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun komutanı Korgeneral Stephen  Townsend’in vereceğini belirtti. Pentagon yetkilisi, askerlerin bir kısmının, Musul’un yaklaşık 40 kilometre güneyindeki El Kayyara hava üssüne konuşlandırılacağını belirtti.

Pentagon sözcüsü Jeff Davis, bu ay başındaki basın toplantısında, ABD’nin, Suriye’ye kısa süreli ve sahadaki ABD’li askeri personel için belirlenen 500 kişilik kotayı aşmadan ilave birlik gönderebileceğini açıklamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X