Kritik ihale şubatta

Kuzey Irak gazını Türkiye’nin ulusal şebekesine bağlaması öngörülen Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı yapım işi, 9 Şubat 2016’da Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından ihale edilecek.

Kritik ihale şubatta

BOTAŞ’ın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Mardin Doğal Gaz Boru Hattı’nın yaklaşık 35’inci kilometresinde bulunan Serenli Pig İstasyonu’ndaki bağlantı vanasından başlayarak yaklaşık 185,1 kilometre uzunluğunda ve 40 inç çapında yüksek basınç doğalgaz boru hattı inşa edilecek. Şırnak ve Mardin’de yapılacak ve ‘Şırnak Doğalgaz Boru Hattı’ olarak adlandırılan hattın yapım işi için 9 Şubat 2016’da ihale yapılacak. 

Kuzey Irak bölgesinde faaliyet gösteren Genel Energy şirketinin Başkanı Tony Hayward, bölgede 5 trilyon metreküplük önemli doğalgaz rezervi olduğunu ve bu miktarın Türkiye’nin 50 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayabileceğini açıklamıştı. Hayward ayrıca bu bölgeden ilk gazın, 2-3 yıl içerisinde Türkiye’ye getirileceğini belirterek, ilk etaptaki kapasitenin 10 milyar metreküp olacağını, 2020’lerin başında ise bu rakamın 20 milyar metreküpe çıkarılacağını ifade etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X