Kritik maddenin tasarıdan çıkması bekleniyor

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Üretim Reform Tasarısı’ndaki zeytinliklerle ilgili maddenin, komisyona geri çekilmesinin üreticiler tarafından sevinçle karşılandığını belirterek, değerlendirmenin çok iyi yapılması gerektiğini söyledi.

Kritik maddenin tasarıdan çıkması bekleniyor

30 bin ortağın ekmeğini zeytinden çıkardığını dikkat çeken Asa, üreticinin aleyhine olacak bir durumun düşünülemeyeceğini kaydetti. Asa, mevcut tasarının zeytinlik alanlara zarar vereceğini ifade ederek, ”Bu hafta komisyonda görüşülecek maddenin tasarıdan çıkarılacağını düşünüyoruz” dedi.

20 BİN FİDAN DAĞITTIK

Asa, ‘Marmarabirlik’in üreticiye ve zeytine sahip çıkan bir kurum olduğunu vurgulayarak, geçtiğimiz yıl 20 bin zeytin fidanı dağıttıklarını kaydetti. Zeytinliklerle ilgili düzenlemenin siyasi malzeme haline getirilmemesi gerektiğini dile getiren Asa, ”Zeytincinin üzerinden siyaset yapılmaması gerekir. İktidarı ve muhalefeti ile tüm siyasi partiler bu konuyu sahiplenmelidir” ifadelerini kullandı. Marmarabirlik olarak bugüne kadar konuyla ilgili Bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunduklarını anlatan Asa, ”Sektörün tüm bileşenleriyle görüşülmesi, özellikle üretici birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarının onayı alınarak yasal düzenlemeye gidilmesi ülke menfaatine olacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X