Kritik toplantı öncesi görüşme!

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel bin Ahmed Al-Jubeir, Viyana’da bir araya geldi.

Kritik toplantı öncesi görüşme!

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel bin Ahmed Al-Jubeir, yarın yapılacak “Suriye” toplantısı öncesi görüştü.

ABD ve Rusya’nın girişimiyle, Suriye’deki savaşa son verilmesi amacıyla Viyana’da geçtiğimiz hafta başlatılan “Suriye” görüşmeleri devam ediyor. Sinirlioğlu, Kerry, Lavrov ve Al-Jubeir, yarın yapılacak “Suriye” toplantısı öncesinde Imperial Otel’de dörtlü toplantı yaptı. Basın mensuplarının sadece görüntü almasına izin verilen toplantı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Sinirlioğlu, dörtlü toplantı öncesinde Grand Otel’de Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Al-Jubeir ve Katar Dışişleri Bakanı Halid el-Atiyye ile üçlü toplantıda bir araya geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise toplantı öncesinde Bristol Otel’de İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ayrı ayrı görüştü.

Bugünkü toplantıların, yarın yapılacak toplantıya hazırlık ve istişare nitelikte olduğu belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X