Kritik uyarı! Son gün 25 Mart

Ev sahiplerinin kira gelirleri üzerinden verecekleri beyanname için son başvuru tarihi 25 Mart. Kimlerin beyanname vereceği ise GİB’in internet sitesinde…

Kritik uyarı! Son gün 25 Mart

Geçen yıl içinde kira geliri elde edenlerin, bu gelirlerini beyan etmeleri için son haftaya girildi. Beyanname verme süreci 25 Mart tarihinde sona eriyor. 1 Mart’ta başlayan yıllık gelir vergisi beyan dönemi sırasında 2014 yılında konut ve iş yerlerini kiraya vererek gelir elde eden kişilerden, konut kira geliri için istisna tutarı olan 3 bin 300 lirayı aşanlarla, iş yeri kira geliri için stopaja tabi kira gelirinin beyan sınırı olan brüt 27 bin lirayı, stopaj yapılmayanlarda ise beyan sınırı olan bin 400 lirayı aşanların, yıllık gelir vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor. Gelirleri bu tutarların altında kalan mükellefler ise kira gelirleri için yıllık beyanname vermeyecek.

İNTERNETTEN KONTROL

Kira gelirleri için yıllık beyanname vermesi gereken mükellefler, vergi dairesine gitmeden, GİB’in internet sitesini kullanarak ‘Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi’ ile de yıllık beyannamelerini 25 Mart’a kadar verebilecek. İlk kez ‘Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi’ üzerinden beyanname veren kira geliri sahiplerinin, mükellefiyete giriş işlemleri için vergi dairesine gitmelerine gerek bulunmuyor.

AVM’lere stant kuruldu İnternet kullanmayan mükellefler, vergi dairelerinden temin edebilecekleri beyannameleri elden ya da iadeli taahhütlü posta yoluyla vergi dairesine verebilecek. Maliye Bakanlığı, kira geliri elde eden mükelleflerin bilgi almalarını ve isteyenlerin beyannamelerini elektronik ortamda verebilmelerini sağlamak amacıyla alışveriş merkezlerinde (AVM) ve vergi dairelerinde de beyanname stantları kurdu. Mükellefler, stantların adres bilgilerini Vergi İletişim Merkezini arayarak öğrenebilecek.

Yaşlı ve engelli için evde hizmet

MALİYE Bakanlığı, 60 yaş ve üzeri mükellefler ile engelli mükelleflerden yaşlılığı, engelliliği veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecekleri de düşündü. Görevli personel, 444 0 189’u arayarak randevu alan söz konusu mükelleflerin adreslerine giderek, beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X