Kritik YAŞ toplantısı sona erdi

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Yıldırım başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü’nde yapılan toplantı, yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantıya katılan komutanlar kısa bir süre önce Köşk’ten ayrıldı.

Kritik YAŞ toplantısı sona erdi

Yüksek Askeri Şura, saat 11.00’de Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

 

Daha önce Genelkurmay Karargahı’nda yapılan YAŞ toplantısı, ilk kez Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi.

 

Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından komutanlar Köşk’ten ayrıldı.

 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık toplantıya ilk kez katıldı.

 

Kuvvet komutanlarının katıldığı toplantıya, 15 Temmuz sonrası sağlık sorunları nedeniyle GATA’ya kaldırılan ve yerine vekaleten atama yapılan Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi de katılma kararı aldı.

 

2. Ordu Komutanlığı’na dün atanan Korgeneral İsmail Metin Temel de toplantıda yerini aldı.

 

Toplantıdan hemen önce istifa eden EDOK Komutanı Kamil Başoğlu ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı İhsan Uyar toplantıya katılmadı.

 

BİR GÜNDE TAMAMLANACAK

 

Önceden ağustos ayında yapılan ve 3 güne yayılan toplantı, darbe girişimi nedeniyle öne çekilmiş ve toplantının bir günde tamamlanması kararı alınmıştı.

 

91 YENİ GENERAL ATANACAK

 

Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yönelik terfi, atama ve emeklilik kararları ele alınıyor. Alınan ihraç kararlarının ardından 91 yeni general ataması yapılacak. Çok sayıda personelin ihraç edilmesi nedeniyle birçok kritik göreve bir alt rütbeden atama yapılacağı belirtiliyor.

 

Toplantının ardından Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı, YAŞ kararlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X