Kritik zirvenin tarihi belli oldu

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi 29-30 Ocak’ta Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenecek.

Kritik zirvenin tarihi belli oldu

Kazakistan’ın başkenti Astana’da 8. Suriye konulu toplantı düzenleniyor. Toplantıda, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin ne zaman toplanacağı kararlaştırıldı. 

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı’nın kaynak gösterildiği habere göre, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi 29-30 Ocak’ta Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenecek.

HEYETLER ÜZERİNE UZLAŞI DAHA SONRA 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye özel temsilcisi Alexander Lavretyev, Astana’daki görüşmelerin Rusya’nın önümüzdeki yılın başında düzenlemeyi planladığı Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne odaklandığını belirtmişti. 

Rus temsilci Alexander Lavretyev, ancak heyetler listesi üzerindeki uzlaşının daha uzun süre alacağını ve bunun üç haftayı bulabileceğini açıklamıştı. 

TÜRKİYE PYD’NİN KATILMASINI İSTEMİYOR 

Rusya’nın daha önceden düzenlemeyi planladığı kongre, PYD’ye Moskova’dan resmi davet gönderildiğinin ortaya çıkması üzerine Türkiye’nin itirazı nedeniyle ertelenmişti. 

Türkiye terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD ve silahlı kolu YPG’nin Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne çağrılmasını istemiyor. Türkiye, kongreye katılım için PYD dışındaki Suriyeli Kürt grupların bir listesini Rusya’ya verdiğini açıklamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X