Kriz büyüyor: Bunun peşini bırakmam

Orhan Gencebay’ın MESAM’dan ayrılırken yazdığı istifa dilekçesinde nefret suçu işlediğini söyleyen usta sanatçı Arif Sağ, “Bunun peşini bırakmam” diyerek uluslararası dava açacağını açıkladı.

Kriz büyüyor: Bunun peşini bırakmam

Şubat ayında Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden bir grup sanatçı arkadaşıyla birlikte istifa eden Orhan Gencebay, Arif Sağ başkanlığındaki yönetim kuruluna etnik ve mezhepsel örgütlenme imasında bulunmuştu.

ULUSLARARASI DAVA

HT Magazin’den Tarkan Abdullahoğlu’nun haberine göre, Küba’da kanser tedavisi gördükten sonra geçen ay beyninden ameliyat olan Sağ, bir hastane çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Usta sanatçı, Gencebay’ın nefret suçu işlediğini ve uluslararası yargıya gideceğini söyleyip ekledi: “Bunun peşini bırakmam.” Sağlığının iyiye gittiğini belirten Arif Sağ, kemoterapi tedavisinden sonra birkaç saat boyunca dengesi bozulduğu için hastane çıkışında otomobiline tekerlekli sandalyeyle götürüldü.

GENCEBAY’A DAVA KARARLILIĞI

Eski dostları karşı karşıya getiren tartışma, Orhan Gencebay’ın MESAM’ın (Türkiye Müzik Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) başkanlığından ayrılırken istifa dilekçesinde kullandığı sözlerle başladı. Başkanlık için tartışan ikiliden Arif Sağ, bu sözlerle ilgili Orhan Gencebay’a Türkiye’de ve uluslararası mahkemelerde dava açmaya hazırlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X