Kriz Türkiye’ye yeni pazarlar kazandıracak

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Körfez Ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, Rusya ile yaşanan kriz yüzünden turist sayısının düşebileceği ihtimali üzerine Körfez ülkelerine yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Kriz Türkiye’ye yeni pazarlar kazandıracak

Göksu, ”Rusya ile yaşanan kriz, Türkiye’ye daha güzel şeyler öğretip, yeni pazarlar kazandıracak çünkü özellikle Ortadoğu’daki ve Kuzey Afrika’daki insanların Türkiye ile farklı bir gönül bağı var. Bu gönül bağı olan insanların yollarını kolaylaştırıp, buraya gelmelerini hızlandıracağız” dedi. Türkiye’nin önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Göksu, mevcut yatırımlar için Türkiye’ye Arap ülkelerinden de turistlerin geleceğini kaydetti. Göksu, Arap turistler geldikten sonra kendilerinin de yeni yatırım alanları üretip, yeni imkanlar oluşturacağına dikkat çekti.

 

BOŞLUĞU ARAPLAR DOLDURACAK

İstanbul Seyahat Acenteleri ve İşadamları Derneği Genel Başkan Hasan Bayram da, Antalya’da Rusya yüzünden oluşan turizm boşluğunu doldurmak için Başbakanlık ve ilgili kurumların desteğiyle Antalya’yı Arap turizmine daha çok tanıtmak istediklerini söyledi. 

Körfez ülkelerinden gelen turistlerin ciddi şekilde para harcadığını hatırlatan Bayram, ”Avrupalı turist kişi başı 50 dolar harcıyorsa, Körfez ülkelerinden gelen Arap turistlerin kişi başı harcamaları 600, 700 doları buluyor. Arap turiste sahip çıkmalıyız, yılların verdiği Ruslara alışkanlık, Avrupalılara alışkanlığın dışında yeni bir kültür geliyor. Rusların boşluğunu Arap turistler çok iyi dolduracaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X