Krizin ayak sesleri

Yunan Parlamentosu’nda cumhurbaşkanlığı seçiminin üçüncü turundan da sonuç çıkmadı.

Krizin ayak sesleri

Koalisyon hükümeti ve bazı bağımsız milletvekilleri tarafından desteklenen cumhurbaşkanı adayı Stavros Dimas, dün yapılan oylamada da yeterli oyu alamadı ve anayasa gereği ülke erken seçime gidiyor. Başbakan Antonis Samaras 25 Ocak’ta erken genel seçim yapılacağını açıkladı.

Ancak Samaras’ın bu açıklamasıyla birlikte, gözler sol ittifak Radikal Sol Koalisyon’una (Syriza) çevrildi.  Çünkü Alexis Tsipras liderliğinideki Syriza, anketlere göre seçim yarışında önde gidiyo ve Tsipras, iktidara gelmesi durumunda AB ve IMF ile imzalanan yürürlükteki anlaşmaları feshedeceğini, özelleştirme, maaş kesintileri ve diğer tasarruf önlemlerinin iptal edileceğini duyurmuştu.

Krizin yeniden alevlenmesini bekleyen uzmanlar, erken seçim kararını kaygıyla karşıladı. Atina Borsası yüzde 10 civarında değer kaybetti. Kriz ülkesi Yunanistan’daki gelişme Almanya’da endişe yarattı. Frankfurt Borsası’nda Dax Endeksi yüzde 1,4 geriledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X