‘Kronik yorgunluğa’ dikkat

Uzmanlar, kronik yorgunluğun uzun süreli ve tekrarlayıcı olabileceğine işaret ediyor…

‘Kronik yorgunluğa’ dikkat

Beslenme ve diyet uzmanı Merve Sarptaş Büyükince, “Yataktan kalkmakta zorlanıyor ve ağrılarla uyanıyor, uyku halinden kurtulamıyor ve gün içinde halsizlik sorunu yaşıyorsanız, Kronik Yorgunluk Sendromu ile karşı karşıya olabilirsiniz” dedi.

Kronik yorgunluğun uzun süreli ve tekrarlayıcı olabileceğine dikkat çeken Büyükince, “Kronik Yorgunluk Sendromu pek çok nedene bağlı olarak gelişebilen, 6 aydan uzun sürebilen ve tekrarlayabilen bir sorundur. Kansızlık, karaciğer ve kalp yetmezlikleri, enfeksiyonlar, vitamin eksiklikleri, uzun saatler süren iş temposu, duygu durum değişiklileri uyku bozuklukları, stres ve depresyon hallerinin sonucunda ortaya çıkabilir. Sürekli uyku hali, hiçbir iş yapmama veya yaptıklarından memnun olmama durumu ile kendini gösteren kronik yorgunluk sendromuna boğaz, kas ve eklem ağrısı, bulantı, konsantrasyon bozukluğu gibi tablolar da eşlik edebilir” diye konuştu. 

Yeme bozukluğunun kronik yorgunluğa yol açabileceğini belirten Büyükince, vücuttaki birçok sistemi olumsuz etkileyen kronik yorgunluğun sonucunda, aşırı yemek yeme isteğinin ortaya çıkabileceğini, bu durumun önemli bir sorun olduğunu vurguladı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X