Krosun kraliçeleri

Büyükşehir Belediyespor, Çorum’da gerçekleştirilen Türkiye Kros Ligi’nde genç kızlarda şampiyonluğu, büyüklerde ise ikincilik kürsüsüne çıkmanın mutluluğunu yaşarken, 7 Şubat’ta yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda da Bursa’ya zafer yaşatmak istiyor.

Krosun kraliçeleri

RECAİ UYSAL

Türkiye Kros Ligi’nde sezon gençlerde şampiyonlukla tamamlayan Büyükşehir Belediyespor, zireyi 4 yıldır bırakmamanın mutluluğunu yaşıyor. Adana, Kocaeli, İstanbul ve son olarak Çorum olmak üzere 4 etapta gerçekleştirilen ligde gençlerde şampiyonluk, büyüklerde ise ikincilik kupasının sahibi olan Bursa ekibinin elde ettiği dereceler adeta göz kamaştırıyor. Gençlerde alınan üst üste şampiyonluklarla birlikte 4. kez Avrupa’da mücadele etmeye hak kazanan Büyükşehir Belediyespor, iddialı rakipleri arasından sıyrılıp, büyük bir zafere imza attı.

MUTLULUK DUYDUK

77 kulüpten 319 sporcunun mücadele ettiği Çorum’da gerçekleştirilen final etabında genç kızlarda Nuran Satılmış 14.31’lik derecesiyle birincilik kürsüsüne çıkarken, Esma Aydemir de 20.27’lik derecesiyle büyük kadınlarda zirveyi kaptırmadı. 4 yıl üstü üste gelen başarının ardından kulüpte gözler 7 Şubat’ta Kastamonu’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na çevrilirken, Bursa ekibi, Avrupa’da da zirveyi hedefliyer. Ferdi başarıların ardından gençlerde şampiyon, büyüklerde ise ikincilik kürsüsüne çıkan Bursa ekibinde Şube Sorumlusu ve Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Karadeniz, elde edilen başarıdan mutluluk dulduğunu ifade etti.

TELAFİ EDECEĞİZ

Krosta oldukça iddialı olduklarının altını çizen Karadeniz, “Final etabı öncesinde Fransa’da Avrupa Şampiyonası’nda müadele eden sporcularımız Çorum’da da iyi sonuçlara imza attı. Avrupa Şampiyonası’nın ardından sporcularımızında yorgunluk olabileceğini düşünmüştüm ancak, beni yanılttılar. Mükemmel bir yarış çıkardılar. Sporcularımızın breysel başarıları, takım halinde de bizi zirveye çıkardı. Gençlerde Türkiye şampiyonu olduk ve Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazandık. Büyük kadınlarda Türkiye ikincisi olduk ancak, seneye inşallah bunu telafi edeceğiz” diye konuştu.

KUPAYI İSTİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin spora önem verdiğini belirten Karadeniz, “Yapılan tesisler ve yatırımların karşılığını alıyoruz. Başkanımızın desteği bizi daha çok başarılı olmaya teşvik ediyor” dedi. Başkan Altepe ve kulüp yönetiminin kendilerine büyük destek verdiğini söyleyen Başantrenör İshak Kaya ise “Zorlu yarışlar oldu. Gençlerde 4. şampiyonluğumuzu kazandık. Büyüklerde ikinci olduk. Ema Aydemir ve Nuran Satılmış bireyselde yine birinciliği kaptırmadı. Takım olarak 6 puan farkla şampiyon olduk. 7 Şubat’ta Kastamonu’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda inşallah kulübümüze Avrupa şampiyonluğu kazandırmak istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X