KTO’dan Bilgilendirilmesi Zorunlu Mesleklere İlişkin Üyelere Destek

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilmesine ilişkin açıklamalarda bulund…

KTO’dan Bilgilendirilmesi Zorunlu Mesleklere İlişkin Üyelere Destek

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Mevzuatta yapılan değişiklikle, belge zorunluluğu getirilen mesleklerde, belgesiz çalıştırılan her bir personel için işletmelere aylık 500 TL para cezası getirildiğini hatırlatan Hiçyılmaz, “Üyelerimiz için Kayseri Ticaret Odası ile TOBB iştiraki olan MEYBEM A.Ş. ortak çalışma yaparak belge teminini mevzuat şartları çerçevesinde Kayseri’de ücretsiz sağlamış olacaktır. Üyelerimizin cezalı duruma düşmemeleri için Odamıza başvurmaları büyük önem arz etmektedir” dedi. Belirlenen 40 başlıkta çalışan her işçinin Mesleki Yeterlilik Belgesi almasının zorunlu hale geldiğini, bu konuda üyelere verilecek hizmetler noktasında gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Hiçyılmaz, Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarına ilişkin Kayseri Ticaret Odası’nın yardımcı olacağını kaydetti. Hiçyılmaz, “25 Mayıs 2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ gereği ilgili sektörlerde çalışan her işçinin Mesleki Yeterlilik Belgesi alması zorunlu hale getirilmiştir. Yükseköğrenimi bitirmiş, Ustalık belgesi bulunan veya meslek lisesi mezunu olan ve mezun olduğu branşta iş gören kişilerin dışında tüm çalışanların almak zorunda oldukları Mesleki Yeterlilik Belgesi 25 Mayıs 2016 tarihinden sonra denetimlerde öncelikli olarak sorulacaktır. Odamız üyelerinin cezai işlemlere maruz kalmamaları hususunda çalışma yapılmıştır. Belirlenen alanlarda Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları için firmalarımızın acil olarak odamıza başvurmaları önemle duyurulur” dedi. Başkan Hiçyılmaz ayrıca, belge zorunluluğu getirilen mesleklerde uygulamalı sınavları gerçekleştirmek üzere değerlendiricilere de ihtiyaç oluştuğunu ifade ederek, “Kayseri Ticaret Odası ile TOBB iştiraki olan MEYBEM A.Ş. ortak çalışma yaparak belgelendirme çalışmalarını Kayseri’de yürütecektir. Bu konuda değerlendirici olmak isteyenler gerekli bilgi ve belgeler için Odamıza şahsen başvurabilecekler veya 222 45 28 nolu telefondan dahili 177’yi tuşlayarak detaylı bilgi alabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X