Küba Büyükelçiliği Washington’da açılıyor

ABD ile Küba arasında geçtiğimiz aylarda başlayan yakınlaşma ve ilişkilerin yeniden normalleştirilmesinin ilk aşamasında, ABD’nin başkenti Washington’a Küba Büyükelçiliği faaliyete geçecek. Büyükelçilik yarın resmen açılacak.

Küba Büyükelçiliği Washington’da açılıyor

Küba’nın Washington’daki büyükelçiliği, tarafların yürüttüğü müzakerelerin ardından alınan kararla Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez tarafından açılacak. ABD’nin Havana Büyükelçiliği’nin ise resmi olarak önümüzdeki ay ABD Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından açılması bekleniyor.

RODRİGUEZ-KERRY GÖRÜŞMESİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, açılış için kente gelecek olan Rodriguez’in, Bakan Kerry ile bakanlıkta görüşeceğini kaydetti. İki bakanın görüşmeleri sonrası ortak basın açıklaması yapması beklendiğini belirten Kirby, Küba bayrağının büyükelçiliğin açılışından önce, bakanlığın lobisinde asılı bulunan diplomatik ilişkiler yürütülen ülke bayraklarının arasına yerleştirileceği bilgisini verdi.

Yarım yüzyıldan sonra ilk kez 11 Nisan’da bir ABD Başkanı ile Küba Devlet Başkanı yüz yüze görüşme yaparken, Obama yönetimi 14 Nisan’da da Küba’yı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarma kararı almıştı. Obama, 1 Temmuz’da da karşılıklı olarak büyükelçiliklerin açılması kararı aldıklarını duyurmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X