Küba’dan cami için yeşil ışık

Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals ülkede yaşayan Müslümanların da camiye sahip olma hakkı bulunduğunu belirterek, Küba’ya cami yapılması konusunda yeşil ışık yaktı.

Küba’dan cami için yeşil ışık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Küba’ya cami yapılması önerisini yanıtlayan Büyükelçi Alberto Gonzales Casals, NTV’nin canlı yayınına katılan Alberto Gonzales Casals, 11 milyonluk Küba’da 5 bin Müslüman’ın bulunduğunu söyledi.

 

Tarihi tartışmaya girmek istemediklerini dile getiren Büyükelçi, iki yıl önce Küba’daki Müslüman toplumdan böyle bir talep geldiğini söyledi. Laik bir ülke olduklarını ifade eden Büyükelçi, “Müslümanların camiye sahip olma hakkı var. Türkiye hükümeti, Diyanet aracılığıyla cami inşaatında yardımcı olacak. 2-3 yıldır gündemde olan bir konu. Bir cami inşaatı söz konusu. Önemli olan Havana’da yaşayan halkın talebi. Uzun süredir bunu düşünüyoruz. Bu cami inşaa edilecektir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X