Küba’dan kareler Bursa’da

Fotoğrafçı Almila Kuş ve Serap Yılmaz’ın objektifinden yansıyan Küba’dan kareler, Bursalı sanatseverlerle buluştu.

Küba’dan kareler Bursa’da
Dilek Atlı / OLAY

Kendilerini ‘fotoğraf insanı’ olarak tanımlayan Almila Kuş ve Serap Yılmaz, önceki gün fotoğraf gönüllülerinin uğrak yeri olan Gren Cafe FSM’de, ‘Küba’da’ adlı sergiyi açtılar.

Kayipler’de bir ülke olan Küba’da dört yıl arayla çektikleri fotoğrafları bir araya getiren Kuş ve Yılmaz, renkli kentin sokaklarından ve insan manzaralarından kareleri, Bursalı fotoğraf tutkunlarıyla buluşturdular.

BELGESEL TADINDA…

Küba’ya 2012 yılında giderek sokak ve portre yoğunluklu fotoğraflar çekdiğini söyleyen Kuş, ‘Küba çok renkli bir ülke. Bir fotoğraf tutkunu için çok çekici. Küba’da her şeye rağmen keyifli ve duygusal bir hayat var. İnsanlar böyle yaşıyorlar. Birçok fotoğraf çalışmasına birlikte imza attığımız Serap Yılmaz da geçen sene Küba’ya giderek farklı kareler yakaladı. Geçen 4 yıla rağmen hiçbir değişiklik olmamış. Yaşayış aynı şekilde devam ediyor. Zaman hiç oraya uğramamış gibi. Biz de çalışmalarımızı bir araya getirip bu serüvenimize Bursalı fotoğraf severleri de ortak etmek istedik’ şeklinde konuştu. 

Yılmaz ise şunları kaydetti: 

 

‘Küba’ya gitmek ikimizin de rüyasıydı. Farklı zamanlarda da olsa bu rüyamızı gerçekleştirdik. Küba denince aklımızda sadece devrim yoktu ama güzel, onurlu ve birçok şeyi o yoklukta bile gerçekleştirmiş bir ülke vardı. Farklı bir coğrafyada benzer hayaller ve ümitler gördük, yaşadık. Ve bunları fotoğraflarımızla aktarmak istedik. Bizim aldığımız keyfi izleyenlerin de almasını diliyoruz.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X