Küba’dan Türk yatırımcılara davet var

Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Türk yatırımcılara çağrıda bulunarak, ”Küba’nın ihtiyaç duyduğu her şey, Türkiye’de var. Türkiye ve Küba, inşaat ve enerji alanlarındaki iş birliği fırsatını kullanmalı” dedi.

Küba’dan Türk yatırımcılara davet var

İki ülkenin ekonomik ilişkilerini değerlendiren Casals, Türkiye ve Küba arasındaki ticaret hacminin yeterli olmadığını ve bunu artırmak için ihtiyaç duyulan adımların atılması gerektiğini söyledi.

Casals, Küba’da yeni iş fırsatlarının yaratılmasına ihtiyaç duyduklarını belirterek, ”Türkiye’de özel sektör temsilcileriyle görüşüyoruz. Ekonomi Bakanlığı ile de birtakım görüşmelerimiz oldu. Eylül ayında Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Küba’daki iş fırsatlarına dair bir toplantı düzenleyeceğiz. Kasım ayında da Türk yatırımcılar Havana’da düzenlenecek bir toplantıya katılacaklar” diye konuştu. Küba’da nüfusun artmasıyla enerji ihtiyacının da büyüdüğünü anlatan Casals, şöyle devam etti:

”Ülkedeki enerji sistemimizi yenilememiz gerekiyor. Küba, bunun için yeterli iş gücüne sahip. Türkiye’nin de bu alanda deneyimi var. İki taraf da bu durumdan faydalanabilir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X