Kubbelerden Semaya Bursa

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafından okunan ‘Kubbelerden Semaya Bursa Selâtin Camileri ve Kuran-ı Kerim Tilaveti’ DVD’si özel bir toplantıyla tanıtıldı.

Kubbelerden Semaya Bursa

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Emir Buhari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, Bursa’nın somut olmayan mirasına bir eser daha kazandırıldığını ifade ederek, “Kent belgeliğimize güzel bir eser kazandırıldı.

Bursa’nın selâtin camilerinden, Emir Sultan’dan, Üftade Tekke’den en özellikli eserleri, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın güzel sesiyle ve katkılarıyla bir tanıtım CD’sinde bir araya getirilerek Bursa’nın kültürüne ve kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan önemli muhteşem bir eser oluşturuldu” diye konuştu. Bursa Kültür AŞ ile birlikte anlamlı projeye emek verenleri tebrik eden Başkan Altepe, özellikli şehir Bursa’da yaşamanın bir şans olduğunu sözlerine ekleyerek, “Sultanlar ve evliyalar şehri Bursa, birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Bursa’nın değerlerini gün yüzüne çıkarmak için önemli çalışmalarımıza devam ediyoruz. Artık bir dünya mirası olan Bursa, bugün evrensel bir değer” dedi.

‘Kubbelerden Semaya Bursa Selâtin Camileri ve Kuran-ı Kerim Tilaveti’ adlı eserin oluşumunda büyük rol oynayan Müftü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay da açıklamasında çalışmanın önemine vurgu yaptı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X