Kucağındaki emaneti içindeki evlat acısıymış

Çukurca şehidi Yüzbaşı Özgür Özekin’in cenaze töreninde çekilen bu fotoğrafın ardında bir komutan ve askerin ‘vefa’ öyküsü var. Şehit Özekin’in ailesini yakın diyalog kurduğu Korgeneral Temel’e emanet ettiği ortaya çıktı

Kucağındaki emaneti içindeki evlat acısıymış

Hakkâri Çukurca’da bombalı terör saldırısında yaralanan ve 5 gün sonra şehit düşen Yüzbaşı Özgür Özekin’in cenaze töreninde tüm Türkiye’yi gözyaşına boğan fotoğrafın öyküsünü emekli bordo bereli Abdullah Ağar anlattı…

​Yüzbaşı Özekin’i son yolculuğuna uğurlamak için Cerablus’tan Fethiye’ye giden 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, şehidin 1 yaşındaki oğlu Yağız Pars’ı kucağına alıp gözyaşlarını tutamamıştı. Sabah Gazetesi’nde Yunus Emre Kavak’ın haberine göre, o fotoğrafın hikâyesini anlatan güvenlik uzmanı ve emekli bordo bereli Abdullah Ağar, Yüzbaşı Tekin ile Korgeneral Temel’in aralarındaki dostluğu gözler önüne seren duygu dolu hikâyeyi anlattı. Ağar, Korgeneral Temel için de şu ifadeleri kullandı: “O komutan, bütün rütbelerini doğuda aldı, yıllarca orada görev yaptı, hâlâ da görevinin başında. Yüzlerce askeri şehit düştü ve her birine ayrı ayrı hürmet gösteren çok değerli bir komutan. Orada şehit düşen tüm askerleri için gözlerinden yaş aktı” dedi. Ağar o fotoğrafın yürek burkan hikâyesini şöyle anlattı:

TÖREN BOYUNCA KUCAĞINDAYDI

Özgür Yüzbaşı’yı Eğirdir Komando Okulu’ndan tanıyan komutanı Korgeneral Temel, onunla birçok göreve çıkmış. Değer verdiği bütün öğrencilerine ve silaharkadaşlarına yaptığı gibi Özgür Yüzbaşı’ya da telefon numarasını vermişti. “Her ne olursa ara Özgür. Bu telefonun ucundayım” diyerek verdiği numarasını Özgür Yüzbaşı değil, o şehit düştükten sonra annesi Aliye Hanım aradı. Oğlunun “Bana bir şey olursa komutanım size bakar” dediği Korgeneral Temel’e o kara haberi acılı anne verdi: “Oğlum şehit oldu…” O sırada Cerablus’ta Fırat Kalkanı operasyonunu takip eden Korgeneral Temel hemen Gaziantep’e geçti oradan da Dalaman’a uçtu, Fethiye ye ulaştı. Cenaze töreninde Özgür Yüzbaşı’nın 1 yaşındaki çocuğu minik Yağız Pars’ı kucağına aldıktan sonra da hiç bırakamadı. Emrinde şehit düşen yüzlerce Mehmetçik’e sarılamadı. Onun kaderinde şehitlerin bebelerine sarılmak, onları öpmek koklamak vardı. Minicikti Yağız Pars bebek. Babasının çehresi, gözleri, bakışları vardı onda da. O sırada Korgeneral Temel’in dudaklarından bir sözün döküldüğü duyuldu: “Bu çocuk bize emanet…”

ELLERİYLE TOPRAĞA VERDİ

 

2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel silah arkadaşı, öğrencisi Özgür’ünün naaşını tören alanında da bırakıp gidemedi. Defnedileceği kabrine kadar gitti. Kabrine indi ve kendi elleriyle indirdi naaşını. Toprağını attılar, sonra dağlara, vatan için gelecek aramaya. Bir kez bir kez bir kez daha. Şehit vermek ve şehit bebelerine sarılmak uğruna.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X