‘Küçük çaplı çiftlikler de denetlensin’

Balıkesir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Kula, küçük çapta üretim yapan çiftliklerin de denetlenmesini istediklerini ifade etti.

‘Küçük çaplı çiftlikler de denetlensin’

Kula, 24 Kasım tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği’nde yer alan ‘yetiştirme metodu kodu’ uygulamasının çok doğru ve yerinde olduğunu belirtti.

Uygulamayla tüketicinin aldığı yumurtanın organik, serbest dolaşan, özgür veya kafes tavuğundan elde edildiğini rahatça anlayabileceğine işaret eden Kula, sektörde denetimin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Yumurta üzerinde yetiştirme metodunu da içeren kodlamaların bulunmasına ilişkin zorunluluğun 2 binden fazla tavuğun bulunduğu çiftlikleri kapsadığına dikkati çeken Kula, ‘’Biz hiçbir numarası olmayan, işletme numarası bulunmayan çiftliklerin de denetlenmesi taraftarıyız” dedi. 

Özelikle pazar yerlerinde veya küçük bakkallarda ‘serbest tavuk yumurtası’ veya ‘gezen tavuk yumurtası’ adı altında satış yapıldığını anlatan Kula, ‘’Bu yüzden küçük çapta üretim yapan çiftlikler de denetlenmeli” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X