Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Küçük Kandil’i dağıtıp Türk bayrağı çektiler

Terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H’nın Güneydoğu’daki kritik ilçelerden temizlenmesine yönelik başlatılan kapsamlı hareket çerçevesinde bu akşam önemli bir gelişme yaşandı.

Terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H’nın Güneydoğu’daki kritik

Milliyet’tten Aydın Hasan’ın haberine göre, doğrudan Kandil’den destek ulaştığı belirtilen ve YDG-H’nın yerleşim birimlerindeki yapılanması çerçevesinde “Türkiye’de yerleşim birimleri içindeki küçük Kandil” olarak nitelendirilen Silopi’nin Zap ​mahallesine akşam saatlerinde güvenlik güçleri girdi.

 

Terör örgütü PKK’nın “hendek siyaseti” olarak da adlandırılan Cizre, Silopi, Silvan,  Dargeçit ve Sur’da yerleşim alanları içinde başlattığı terörist başkaldırıya karşı devlet, 14 Aralık tarihinden itibaren daha etkin önlem almaya yöneldi. Meskun mahallerdeki operasyonlar, daha önce ağırlıklı olarak polis özel harekat timleri tarafından yapılıyordu. Yeni konsept çerçevesinde polisin yanı sıra Jandarma özel harekat timleri ve  kara – deniz komandoları da operasyonlarda yer almaya başladı.

 

TSK daha önce, kırsal kesimde Hakkari’nin Oramar dağları bölgesinde PKK’nın küçük Kandil’i olarak adlandırılan bölgede operasyonlar yapmış ve bu bölgeyi terörist unsurlardan temizlemişti.

Silopi’deki Zap mahallesi ise örgütün gençlik yapılanması YDG-H’nin yerleşim birimlerindeki Küçük Kandil’i olarak nitelendiriliyordu.

Milliyet’in, Ankara’daki güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre; güvenlik güçleri bu gün saat 16.20 sıralarında Silopi’de Zap mahallesine girdi.

 

12 ÖRGÜT YÖNETİCİSİ

Eylemleri koordine eden 12 PKK üst düzey yöneticisinin operasyonun başlaması ile birlikte Zap mahallesini terk ettikleri ileri sürülüyor.

Örgütün gençlik yapılanması unsurlarının da telaş içinde mahalleden kaçtıkları belirtiliyor.

 

İRTİBAT MERKEZİNİ KAYBETTİ

Kaynaklar, “Silopi’de en fazla YDG-H militanın içinde yer aldığı mahalle alınması ile birlikte örgütün sınır hattında örgütün dağ kadrosu ile doğrudan irtibat kurdukları 3 kritik merkezden biri örgütün elinden çıkmış oldu” değerlendirmesinde bulundu.


Avatar Seç KAPAT
Özgür Özel, Umut Akdoğan, Veli Ağababa ve Suat Özçağdaş hakkında
Sıradaki Haber CHP’lilerin dosyası Ankara’da: Aralarında Özel ve Ağbaba da var