Küçük Mehmet yardım bekliyor

Doğuştan fiziksel ve zihinsel engelli 4 yaşındaki Mehmet’in, Yıldırım Kaymakamlığı’ndan iki kez talep edilen bebek arabası komisyonun onayına takıldı. Engelli çocuklarının evde bakım ücretleriyle geçinmeye çalışan aile yetkililerden ilgi bekliyor.

Küçük Mehmet yardım bekliyor

SEYİT GÜNDOĞAN 

Yusuf-Hasibe Salık çiftinin doğuştan fiziksel ve zihinsel engelli 4 yaşındaki çocukları Mehmet, dışarıda rahatça  dolaşabilmesi için engelliler için üretilen bebek arabası ihtiyacı için yardımseverlerin ilgisini bekliyor. 3 çocukları bulunan ve 19 yaşındaki en büyük çocukları da otistik olan belirten Salık çifti, Mehmet’in ihtiyaç duyduğu bebek arabası için Yıldırım Kaymakamlığı’na iki kez başvurmalarına rağmen yanıt alamamış.

EVDE BAKIM ÜCRETİYLE GEÇİNİYORLAR

Baba Yusuf Salık, Mehmet’in  doğuştan fiziksel ve zihinsel engelli olduğunu, kafasının da sürekli büyüdüğünü belirterek, 19 yaşındaki büyük çocukları Mustafa’nın otistik olduğunu söyledi. İlaçlama işi yapan ancak kışın işleri olmayan Yusuf Salık, 500 lira da kira vermeye çalışıyor. Devletin çocuklar için verildiği 900’er liralık evde bakım ücretleriyle geçinmeye çalıştıklarının altını çizen Salık, tek isteklerinin Mehmet’in ihtiyaç duyduğu bebek arabasını temin etmek olduğunu kaydetti. 

KOMİSYON ONAY VERMEMİŞ

Bebek arabası için iki kez Yıldırım Kaymakamlığı’na başvurduğunu vurgulayan Salık, “Mehmet’in yüzde 95 engelli raporu olmasına rağmen, bebek arababı için komisyondan onay çıkmadı. Mehmet, oturamıyor, konuşamıyor ve duyamıyor. Aynı zamanda hem zihinsel engelli hem de kafasında sürekli büyüme var. Yüzde 95 engelli raporu bulunduğu halde komisyon nasıl onay vermedi anlamış değilim. Mehmet, oturamadığı için bu bebek arabasına çok ihtiyacı var. Tek istediğimiz mehmet için bir bebek arabası. Bunu neden çok görüyorlar anlamıyorum. Bu konuda yetkililerden ilgi bekliyoruz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X