Küçük motorlu lükse 50 bin TL ÖTV zammı yolda

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 1.6 lt motorlu lüks araçların fiyatlarının yükseleceğinin sinyallerini verdi.

Küçük motorlu lükse 50 bin TL ÖTV zammı yolda

CNN Türk canlı yayınında yeni Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Ağbal, ilgili tasarının kabul edilmesi durumunda küçük motorlu lüks markaların fiyatlarının ortalama 50 bin TL zamlanacağını ifade etti.

Ağbal, ”Otomobiller üzerinde ÖTV var. 1600 cc’ye kadar olan araçlarda yüzde 45, 1600-2000 arası olan araçlarda yüzde 90 ve onun üzerinde olan araçlarda da yüzde 135. Burada şöyle bir durum var. Her ne kadar motor silindir hacmi aynı olsa da araçların fiyatları arasında çok önemli farklılıklar var. Biz burada vergi oranlarını fiyat aralıklarına göre farklılaştırabilme yetkisi alıyoruz. Fiyatlama türlerine göre, örnek olarak veriyorum bunları, 50 bin ila 70 bin lira arasındaki gruptaki otomobiller için bir farklı vergi oranı, alttakiler için farklı bir vergi oranı olacak” dedi.

Güncel uygulamada, 1.6 lt motorlu bir otomobil fiyatı ne olursa olsun yüzde 18 KDV ve yüzde 45 ÖTV uygulanıp satılıyor. Vergisiz fiyatı 100 bin TL ve üstü olan 1.6 lt motorlu bir lüks otomobilde, yüzde 45 olan ÖTV, yüzde 90’a olarak uygulandığında satış fiyatı ortalama 50-55 bin TL yükselecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X