Küçük mucitlerin mikroskopla imtihanı

Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek hedefiyle kentte kazandırdığı ve kısa sürede kentin önemli markası haline gelmeyi başaran Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ndeki bilimsel etkinlikler yoğun ilgi görüyor.

Küçük mucitlerin mikroskopla imtihanı

Ürettiği eğitim teknolojileri, dönemsel sergileri ve dünya çapında yakaladığı marka başarısı ile Bursa’nın gururu olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde geçtiğimiz günlerde “mikro biyoloji” ana konsepti ile gerçekleştirilen etkinlikte minik mucitler, kendi mikroskoplarını yapmanın heyecanını yaşadılar. 10-14 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi görürken bilime meraklı minikler,  köpek balığı pulundan kelebek kanadına,  tuz kristallerinden kurbağaya, su yılanı ve terliksi hayvandan ıhlamur ağacı gövdesine dek yüze yakın farklı preparattan merak ettiklerini inceleme imkânı da buldular.  

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan,  mikrobiyoloji konsepti ile gerçekleştirilen etkinlikte miniklerin gösterdiği çabanın gelecek nesillerin bilimle yakınlaşması adına sevindirici olduğunu ifade ederken, yoğun ilgi gören bilimsel etkinliklerin farklı konseptlerle süreceğini söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X