Küçük Sanayi Camisi’ne modern düzenleme

Büyükşehir Belediyesi, Beşevler Küçük Sanayi Sitesi Camii orta avlusunun çatısını tamamen kapatarak cemaatin yaz ve kış ‘hava şartlarından etkilenmeden’ ibadet edebilmesinin önünü açtı.

Küçük Sanayi Camisi’ne modern düzenleme

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, esnafın talepleri doğrultusunda tüm eksiklikleri giderilen ve daha önce açık olan orta avlusunun üzeri tamamen kapatılan Beşevler Küçük Sanayi Sitesi Camii’nde incelemelerde bulundu. Bursa’nın daha yaşanabilir olması yönündeki çalışmaları hızla sürdürdüklerini, bu yönde başta camiler ve anıtsal yapılar üzere tüm eserlere bir bir dokunduklarını, ihtiyaçlar doğrultusunda yenileme yaptıklarını kaydeden Başkan Altepe, sanayi camisinin de bu çalışmalar dahilinde düzenlendiğini ifade etti. Camilerin insanların günde 5 vakit toplanma yeri olduğunu ve mahalleler-bölgeler nezdinde büyük kıymetinin bulunduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Sanayi camisinin de bir takım eksiklikleri vardı. Esnafımızın bize bildirmesi sonucunda çalışmalarımızı hızla gerçekleştirdik. İhtiyaç maddeler temin edilerek çevresi düzenlendi. Orta avlusunun üzeri kapatıldı ve burası da iç alana dahil edilmiş oldu” dedi.

 

Yapılan düzenlemeler sayesinde insanların yaz kış demeden gönül rahatlığıyla sanayi camisini kullanabileceğini belirten Başkan Altepe, “Esnafımız başta olmak üzere Bursamız, halkımız için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

Beşevler Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Koçoğlu ise, yapılan düzenlemenin bölge esnafı açısından çok büyük değerinin bulunduğunu ifade etti. Cami avlusunun açık olması nedeniyle hava şartlarından olumsuz etkilendiğini kaydeden Koçoğlu, “Yapılan düzenlemeyle birlikte estetik bir muhafaza sistemi kuruldu. Sanayi sitemiz ve cemaatimiz adına çok teşekkür ediyorum. Sayın başkanım, sağ olun var olun” açıklamasında bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X