Küçük yazarlar kitaplarını imzaladı

Setbaşı’nda bulunan Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu, Bursa’da belki de Türkiye’de ilk kez rastlanan bir uygulamaya imza attı. Okul yönetimi, öğrencilerin kendilerini ifade edebilme yeteneklerini geliştirmek amacıyla, bünyesinde ‘Her Şeyim’ isimli bir kit

Küçük yazarlar kitaplarını imzaladı

SEYİT GÜNDOĞAN

EMPATİ YOLUYLA TANITIM

Kitap, okulun 5., 6.,7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yazı ve resimlerinden oluşuyor. Öğrenciler doğayı, nesneleri ve kullanılan aletleri empati yoluyla kendi anlatımlarıyla tanıtıyor. 

Örneğin, bir öğrenci kendini gökyüzünün yerine koyarak gökyüzünü tanıtırken, diğer öğrenci de resmini çizmiş. Bir başka öğrenci sokağı, diğeri suyu, kalemi, tebeşiri, yazı tahtasını tamamen kendi ifadelerinden oluşan bir sayfalık yazıyla ve resimle anlatmış.

İMZA GÜNÜ DÜZENLEDİLER

Okul yönetimi de öğrencilerin bu başarılı çalışmalarını ödüllendirmek ve onları onore etmek amacıyla imza günü düzenledi. 500 adet basılan kitaplarını arkadaşlarına ve anne babalarına imzalayan küçük yazarların mutlulukları ve gururları görülmeye değerdi. 

Belki de onlar geleceğin yazarları ve ressamları olarak bu yolda ilk adımı atmışlar ve ilk imza günlerini de düzenlemişlerdi. Çocuklarının emeği ve fikri olan yazıları ve resimlerin yer aldığı kitapları imzalatan anne babaların duydukları mutluluk ve gurur ise hepsinden farklıydı. 

“UFKU GENİŞ BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ”

Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Erol Çınar, öğrencilerin düşünebilen, düşündüğünü ifade edebilen ve ufku geniş bireyler olmaları için böyle bir çalışma ortaya çıkardıklarını belirterek, Bursa’da belki de Türkiye’de böyle bir etkinliğin ilk kez düzenlendiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X