Küçükbaş üretimi artacak

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, aşılama, küpe ve çoban istihdamı desteklerinin küçükbaş hayvan üretimini artıracağını kaydetti.

Küçükbaş üretimi artacak

Çelik, tarımsal desteklemelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın aşılama ve küpeleme uygulamalarından dolayı yetiştiricilerden ücret alınmayacağı yönündeki açıklamasının sektör açısından çok önemli bir destek niteliği taşıdığını belirten Çelik, bu uygulamalardan ücret alınmamasının hayvan yetiştiricilerini büyük bir yükten kurtaracağını söyledi.

Kararnameyle getirilen önemli bir desteğin de çoban istihdamı konusunda olduğunu vurgulayan Çelik, ‘’Aşılama ve küpe ile çoban istihdamı destekleri küçükbaş hayvan üretimini artıracak” dedi. Çelik, meraların yetiştiricilerin kullanımına açılmasının da sektör için olumlu olacağına dikkati çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X