Küçükçekmece Kanarya’da Kentsel Dönüşüm Hareketliliği

Küçükçekmece Kanarya’da geçen yıl Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilmesiyle kentsel dönüşüm projeleri hızlandı.

Küçükçekmece Kanarya’da Kentsel Dönüşüm Hareketliliği

Küçükçekmece Kanarya’da geçen yıl Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilmesiyle kentsel dönüşüm projeleri hızlandı. Yapılması planlanan Kanal İstanbul Projesi ve Marmaray, Havaray da olmak üzere diğer hızlı tren hatları bölgenin değerini artırıyor. Bakanlar Kurulu’nun 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2’nci maddesine göre Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nin riskli ilan edilmesiyle birlikte başlayan kentsel dönüşüm ile yüzde 85 kaçak yapılaşmanın bulunduğu yoğun göç alan bu bölgenin fiziksel ve sosyal olarak yenilenmesi hedefleniyor. “5 YIL İÇİNDE KANARYA’NIN DEĞERİ ARTACAK” DB Oğulları İnşaat Genel Müdürü Selçuk Demir, Kanarya’da yaklaşık altı aydır üzerinde çalıştıkları proje hakkında bilgi verdi. Demir, çok eski bir yerleşim merkezi olan Kanarya’nın Osmanlı’da kuşların bulunduğu ve avlanıldığı bir bölgeyi ifade eden ‘Kapanarya’dan hareketle projenin ismini Kapanarya Gold Evleri olarak kararlaştırdıklarını söyledi. Projenin araştırma süreci hakkında bilgi veren Selçuk Demir, gayrimenkul uzmanlarının hazırladığı raporlarda 5 yıl içinde Kanarya’nın değerinin yükseleceğini öngörüsü üzerine bu bölgede projeye başladıklarından söz etti. Projenin konumunun tüm ulaşım alanlarına yakın olmasıyla avantaj sağladığını belirten Demir, “Devletin açıkladığı bilgilere göre, Kanal İstanbul Projesi Küçük Çekmece Gölü’nden başlayarak Karadeniz’e ulaşacak. Kapanarya Gold Evleri buraya çok yakın olduğu için reklam kampanyalarında Kanal İstanbul manzaralı diyoruz. Marmaray Projesi binanın hemen yakınından geçiyor, havaalanına ve metrobüse ise10 dakika mesafede bulunuyor” dedi. “DAİRE FİYATLARI KATLANACAK” Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında hayata geçirilen proje detaylarını aktaran Kapanarya Gold Evleri Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Cenk Elmalıoğlu, “19 katlı binanın hem ana caddeye hem de sokağa cephesi bulunuyor. Proje, 129 daire ve 2 işyeri olmak üzere 131 bağımsız bölgeden oluşuyor ve 2+1, 2+1 dubleks ve 3+1 daireler olmak üzere çeşitli alternatifleri bulunuyor. Bina, belli bir kottan sonra Küçük Çekmece Gölü’ne hakim olurken ayrıca Kanal İstanbul’un buradan geçmesi artı değer katıyor, yatırım için çok ideal. Kapanarya’dan daire alanlar, Kanal İstanbul hayata geçtiğinde daire fiyatlarını ikiye üçe katlayacaklardır” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X