Kudüs bizim başkentimizdir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs`ü İsrail`in bir parçası olarak kalacağını ifade ederek, `Kudüs bizim başkentimizdir, yerleşim birimi değil” dedi.

Kudüs bizim başkentimizdir
Mescid-i Aksa gerilimi giderek tırmanırken, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netahyahu, ‘Kudüs, bizim başkentimizdir, yerleşim birimi değil. Herkes biliyor ki, olası bir barış anlaşmasında Kudüs, İsrail’in parçası olarak kalacaktır’ dedi.
 
Müslümanların Aksa’da ibadet etme hakkına saygı duyduklarını ifade eden Binyamin Netanyahu, ‘Yüzyıllardır ibadetlerini yapıyorlar ve yapmaya da devam edecekler. Ancak şiddete yönelik tahriklere karşıyız ve düzeni sağlamak için her şeyi yapacağız’ ifadesini kullandı.
 
AB’nin her zaman bu görüşmelerden yana olduğunu belirten Federica Mogherini ise, İsraillerin güvenlik içinde yaşaması, Filistinlilerin de bir devlete kavuşmasından yana olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X