Kulaca salçasında 700 tonluk ihracat hedefi

İnegöl’e bağlı Kulaca Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, yeni sezon çalışmalarına başladı. Kooperatif, bu yıl Hollanda’ya 700 ton acı biber salçası ihraç etmeyi hedefliyor.

Kulaca salçasında 700 tonluk ihracat hedefi

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl’e bağlı Kulaca Mahallesi’nde faaliyet gösteren ve bu yıl Hollanda’ya en az 700 ton acı biber salçası ihracat etme hedefi olan Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi sezonu açtı. Kooperatif Başkanı Ahmet Uğur, salça üretimine başladıklarını söyledi. Uğur, “Kooperatif olarak salça üretimine bugün başladık. Bu sene hava şartları nedeniyle ürünlerde kıtlık var, ama buna rağmen geçtiğimiz yıldaki kapasiteyi yakalayacağız” dedi.

Hollanda’ya ihraç ettikleri biber salçasında istenen kapasiteye ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Başkanı Ahmet Uğur, “İyi bir sezon geçireceğiz. Her yıl makine ekipmanlarımızı yenileyerek yolumuza devam ediyoruz. Bu işi yaparken de hem yaklaşık 100 kişilik bir istihdam sağlıyoruz, hem ülkemize döviz getiriyoruz. Onun için biz mutluyuz. Örnek alınması lazım” diye konuştu.

DAHA FAZLA İHRACAT

Geçtiğimiz yıl Hollanda’yla yaptıkları anlaşmayla 700 ton acı biber salçası ihracatı yaptıklarını kaydeden Uğur, “Biz daha fazla yollamayı hedefliyorduk, ama dünya ekonomisindeki durgunluk buna izin vermedi. Bu yıl da en az 700 ton olmak üzere bir anlaşma sağladık. Bu hedefimizi yakalayıp, daha fazla ihracat yapacağımıza inanıyorum. Domates salçasında da tüketim her geçen yıl kartopu misali artıyor. Onun için hem çevremize domates ektirdik, hem de kendi kooperatifimizin tarlasında domates yetiştirdik. Sıkıntı çekmeyeceğimize inanıyorum. Tabi tarımda hiçbir garanti yoktur. Hava şartları oldukça farklı seyrediyor, ama beklentimiz iyi olacağı yönünde” değerlendirmesinde bulundu.

ÜRETİCİYE DAVET

Kooperatif Başkanı Ahmet Uğur, “Burada bir fabrikamız var. Acı biberi ve domatesi bölge dışından da getirebiliyor. Çiftçilerimizin kooperatife gelip, bilgi alıp önümüzdeki yıllarda en azından domates ve bibere ağırlık vermesi lazım. Çünkü satışı garanti, para alışı garanti, teslim edeceği yer belli. Bu nedenle çiftçilerimizin bu konuda duyarlı olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X