Kulaca’da 2016 sezonu başladı

İnegöl‘ün önemli tarım kuruluşlarından olan Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde 2016 sezonu açıldı. Kooperatifte hedef acı biber salçası ihracatını arttırmak.

Kulaca’da 2016 sezonu başladı

SADULLAH ORGAN

 

Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 2016 yılı sezonunu bugünden itibaren başlatıyor. Kooperatif Başkanı Ahmet Uğur, 2015 yılında gerçekleştirdikleri 600 ton acı biber salçası ihracatını bu yıl arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

İnegöl ve Yenişehir çevresindeki biber ekiminin kendilerine yetmediğini belirten Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, “Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2016 yılı faaliyetlerine başlıyor. İlk yapacağımız işlerden bir tanesi biber tohumlarını ekip, fide yetiştirmek. Hollanda’nın İNPROBA firmasıyla yaptığımız anlaşma devam etmekte. Bu nedenle bin tona yakın acı biber ihtiyacımız oluyor. Tarımdaki yatırımlar 6 ay öncesinde başlar. Ektiğiniz ürünlerin yedeği olmuyor. Bunun için çok dikkat etmek gerekiyor. Biz de bu nedenle yarından itibaren ekimlere başlıyoruz. İhtiyacımız olanından yüzde 20 fazlasını ekiyoruz” dedi.

500 TON GÖNDERİLDİ

Programlarını şimdiden yaptıklarını ifade eden Kooperatif Başkanı Ahmet Uğur, “Hollanda’ya geçen yıl yapmayı taahhüt ettiğimiz 600 ton acı biber salçası ihracatının 500 tonunu gönderdik. 90 ton civarında bir ürünümüz kaldı. Bunu da Mart ayı içerisinde göndereceğiz. Şuana kadar herhangi bir problem çıkmadı. Bu ihracattan dolayı yaklaşık 400 bin liralık bir işçi istihdamı yaratıyoruz. Tarım kesimindeki insanlarımız bundan faydalanıyorlar. Kooperatif olarak memlekete gelen 500 bin dolarlık dövizin getirilmesi hem de halka ve üreticiye hizmet etmemizden dolayı mutluyuz” diye konuştu. 

2016 yılı ihracat hedefinin yine 600 ton civarında olduğunu ifade eden Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, “Bu tabi ki altyapıya bağlı. Bu sayıyı daha da yükseltmek için çiftçinin de bilinçlenmesi ve kendi yöremizde biber yetiştirilmesi gerekiyor. Bu sene yine çiftçinin yılı olur diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X